Softijs Verkopen

U wilt softijs verkopen?

Voordat u start met softijs verkopen raden wij u aan kennis te nemen van onderstaande informatie.

Investering softijs verkopen

De softijsmachine is het grootste deel van de investering in uw softijsverkooppunt. Verder dient u natuurlijk fysiek ruimte te maken in uw verkooppunt en uw medewerkers te trainen. Materiaal om de verkoop van softijs te promoten ontvangt u vaak van uw softijs leverancier.

Marges op softijs

Een softijsje heeft een relatief lage kostprijs, ca. 20 cent per ijsje. De marges  op softijs verkopen is dus aanzienlijk en investeringen zijn snel terug te verdienen.

Variaties in softijs

Softijs is er in veel verschillende vormen. Het traditionele hoorntje of kuipje met softijs, softijs met smaken, softijs met fruit, noten, chocolade, stroopwafelkruimels. De milkshake is natuurlijk een bekende variant. Met siroop en de juiste machine kunt u tevens starten met de verkoop van milkshakes.


Bereiding van softijs

Softijs wordt gemaakt van melk (of melk in poedervorm) gemengd met water. De melk die gebruikt wordt voor softijs heeft een lager vetpercentage dan roomijs. Het mengsel wordt vervolgens bevroren bij ca. -5 graden. De bevriezing gebeurt tegen een gekoelde cilinderwand. Vervolgens schraapt de machine het ijs van de wand en ontstaat de massa die wij kennen als softijs. Via de spuitmonmd van uw machine spuit u het softijs in een beker of hoorntje.

Softijs verkopen